Bio


Ondernemerschap

Vanuit mijn passie voor kitesurfen heb ik vanaf 2009 op het strand van de Brouwersdam als ondernemer een strandsport- en evenementenbedrijf gerund, in combinatie met surfkampen en een strandpaviljoen. Na 7 jaar intensief ondernemen binnen meerdere BV’s en met 60 man personeel was het tijd voor verandering.

 

Via via kwam ik terecht in het oude Tropicana in Rotterdam bij restaurant Aloha als bedrijfsleider. Hier maakte ik kennis met de circulaire economie en het gooide mijn kijk op de wereld op zijn kop. Ik raakte ervan overtuigd dat ik hier aan bij wil dragen, kwam in contact met BlueCity en ging er aan de slag als circulair Eventmanager.


BlueCity

Bij BlueCity kreeg ik een portie radicale verandering mee en leerde ik werken met een impactdoelstelling: een doelstelling die in de eerste plaats positief effect heeft op het milieu. Winst maken is daarbij wel van belang, maar niet het belangrijkst. Tijdens de evenementen draaide het om inspiratie en lieten we zien dat consumptie en omgaan met afval anders kan. We lieten in de praktijk vooral de blauwe/circulaire economie zien.

 

Meer info over mijn projecten bij BlueCity vind je hier.


Nieuwe ontwikkelingen

Naast mijn werk volgde ik een cursus Aquacultuur aan de Hogeschool Zeeland en werkte aan een business case voor een open source zeewierboerderij. Momenteel werk ik als freelancer aan duurzame projecten in Rotterdam en omgeving.

 

Daarnaast heb ik een cursus ‘voedselbossen’ gevolgd, een op permacultuur gebaseerde manier van voedsel verbouwen, in Rotterdam heb ik gewerkt als vrijwilliger bij het aanleggen en onderhouden van tuinen en parken volgens dit principe. Enkele jaren geleden ben ik geïnteresseerd geraakt in eten uit de natuur en momenteel verzorg ik diverse wildplukwandelingen.

 

Qua persoonlijkheid zou ik mijzelf omschrijven als ondernemend, creatief, perfectionistisch, sociaal, rationeel, gestructureerd en ik heb doorzettingsvermogen. Dit zijn enkele eigenschappen die ik met een dosis humor in de mix gooi.


Een uitgebreide cv vind je op mijn Linkedin pagina:


Klik hier voor mijn interview 'Circulaire Event Locaties: werk in uitvoering' 

Kantooradres Noorderwind:

CIC Rotterdam | Groothandelsgebouw

Stationsplein 45

4e verdieping (Unit A4.004)

3013 AK  | Rotterdam

 

M: info@gydovanderwal.nl

T: +31 6 184 76 905

 

KVK: 72420405

BTW: NL135672521B02